Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Mušle svatého Jakuba Hlavní jídla
01. 09. 2017

Mušle svatého Jakuba

Ingredience
- +
  • mušle svatého Jakuba: 300
  • sůl 
  • pepř 
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Mušle svatého Jakuba - recept

Mušle svatého Jakuba opatrně očistíme od všech vnitřností, odstraníme také hnědou blánu na jedné straně mušle. Postupujeme opatrně tak, aby se nenatrhl bílý sval. Po očištění nám zůstane pouze bílý sval o velikosti a tvaru podobnému bonbónu marshmallow. 

Očištěné mušle svatého Jakuba omyjeme a důkladně usušíme. Potom jemně nakrojíme vnější blánu mušle asi třemi řezy. Mušle se pak lépe opeče. Zářezy ale nevedeme do svalu, mušle by se při opékání roztáhly. 

Mušle pečeme na přepuštěném másle ze všech stran do zlatova. Každou stranu mušle ale restujeme pouze několik vteřin tak, aby bylo maso uprostřed téměř syrové. Jedině tak budou mušle krásně šťavnaté a zabráníme jejich rychlému tuhnutí. Hotové mušle ještě jemně osolíme a opepříme dle chuti.

Mušle svatého Jakuba podáváme s jemnými přílohami, jako např. zeleninové pyré, aby vynikla chuť mušlí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Doporučené recepty

Husí kaldoun

Polévky: Husí kaldoun

Do velkého hrnce dáme husí skelet nebo odřezky, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Špenátové lasagne

Hlavní jídla: Špenátové lasagne

Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Přidáme k němu prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a…

Pórková polévka s bramborem

Polévky: Pórková polévka s bramborem

Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, na které podusíme nakrájenou cibuli do změknutí. Přidáme nasekaný česnek…

Lehký mrkvový dort

Dezerty: Lehký mrkvový dort

Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku…