Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Paella s mořskými plody Hlavní jídla
25. 09. 2017

Paella s mořskými plody

Ingredience
- +
  • krevety: 10 ks 
  • slávky: 200 g  
  • kalamáry: 100 g  
  • rajčata: 2 ks  
  • rýže: 300 g  
  • rybí nebo zeleninový vývar: 800 ml  
  • olivový olej
  • šafrán 
  • sůl 
  • pepř
  • citron
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Paella s mořskými plody - recept

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže zesklovatí, přidáme rajčata a vývar. Vaříme 20 až 30 minut, zpočátku na prudkém, později na mírném ohni. Zhruba 10 minut před koncem vaření do směsi přidáme špetku šafránu.

Na rozpálený olivový olej dáme orestovat krevety z každé strany asi 3 minuty. Paella s mořskými plody bude zajímavější, když některé krevety před smažením vyloupeme a jiné necháme v celku. Opečené krevety uchováváme v teple. 

Slávky uvaříme ve vodě nebo ve vývaru, dokud se neotevřou. Z čerstvých slávek vaříme pouze ty zavřené, ty, které se po uvaření neotevřou, vyhodíme. Uvařené slávky scedíme a společně s opečenými krevetami je položíme na hotovou paellu. 

Paellu s mořskými plody můžeme dochutit trochou citronové šťávy a nasekanou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Doporučené recepty

Hovězí s mrkví a hráškem

Hlavní jídla: Hovězí s mrkví a hráškem

Hovězí maso a cibuli si nejdříve nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso…

Špenátové rizoto

Hlavní jídla: Špenátové rizoto

Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s…

Špenátová roláda s lososem

Předkrmy a chuťovky: Špenátová roláda s lososem

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Špenát spaříme vroucí vodou, vymačkáme z něj co nejvíce vody a nasekáme…