Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Paella s mořskými plody Hlavní jídla
25. 09. 2017

Paella s mořskými plody

Ingredience
- +
  • krevety: 10 ks 
  • slávky: 200 g  
  • kalamáry: 100 g  
  • rajčata: 2 ks  
  • rýže: 300 g  
  • rybí nebo zeleninový vývar: 800 ml  
  • olivový olej
  • šafrán 
  • sůl 
  • pepř
  • citron
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Paella s mořskými plody - recept

Paella s mořskými plody - recept

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže zesklovatí, přidáme rajčata a vývar. Vaříme 20 až 30 minut, zpočátku na prudkém, později na mírném ohni. Zhruba 10 minut před koncem vaření do směsi přidáme špetku šafránu.

Na rozpálený olivový olej dáme orestovat krevety z každé strany asi 3 minuty. Paella s mořskými plody bude zajímavější, když některé krevety před smažením vyloupeme a jiné necháme v celku. Opečené krevety uchováváme v teple. 

Slávky uvaříme ve vodě nebo ve vývaru, dokud se neotevřou. Z čerstvých slávek vaříme pouze ty zavřené, ty, které se po uvaření neotevřou, vyhodíme. Uvařené slávky scedíme a společně s opečenými krevetami je položíme na hotovou paellu. 

Paellu s mořskými plody můžeme dochutit trochou citronové šťávy a nasekanou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

top-view-mix-delicious-seafood_23-2148290462.jpg Hlavní jídla

Mořské plody v hlavní roli: Uvařte si tyto lahodné pokrmy!

Paella je poměrně rychlý pokrm, co se týká přípravy a jeho výsledná chuť je naprosto dokonalá. Hodí se ke konzumaci především v letních měsících.…

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Doporučené recepty

Zapečené tousty s vejci

Předkrmy a chuťovky: Zapečené tousty s vejci

Na rozehřáté pánvi necháme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, na ní orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku.…

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…

Špenátový salát

Saláty: Špenátový salát

Poměr ingrediencí v salátu je otázka individuálních preferencí. Někdo má rád více aromatického sýra, někdo…

Koláčky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Koláčky z listového těsta

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr…