Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Slávky s rajčatovou omáčkou Předkrmy a chuťovky
07. 12. 2019

Slávky s rajčatovou omáčkou

Ingredience
- +
  • síťka čerstvých slávek
  • olivový olej: 2 PL
  • máslo: 2 PL
  • šalotka: 2 ks
  • stroužek česneku: 4 ks
  • bílé víno: 30 ml
  • loupaná krájená rajčata: 300 g
  • chilli paprička
  • petrželová nať
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Slávky s rajčatovou omáčkou - recept

Slávky s rajčatovou omáčkou - recept

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené. 

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky, dva stroužky česneku. Zalejeme bílým vínem, osolíme a necháme zredukovat na polovinu. Do hrnce přidáme slávky, přiklopíme a zprudka vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petželovou nať. Důkladně promícháme. 

V menším hrnci nebo na pánvi zlehka na olivovém oleji orestujeme zbylý česnek, přidáme nakrájená rajčata, chilli papričku a zalejeme kapkou bílého vína. Rajčatovou omáčku asi 10 minut povaříme, aby se spojily chutě. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

Slávky s rajčatovou omáčkou podáváme s rozpečenou bagetkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

top-view-mix-delicious-seafood_23-2148290462.jpg Předkrmy a chuťovky

Mořské plody v hlavní roli: Uvařte si tyto lahodné pokrmy!

Paella je poměrně rychlý pokrm, co se týká přípravy a jeho výsledná chuť je naprosto dokonalá. Hodí se ke konzumaci především v letních měsících.…

Doporučené recepty

Daňčí hřbet

Hlavní jídla: Daňčí hřbet

Daňčí hřbet opepříme a maso naložíme do marinády, kterou si připravíme z červeného vína a nasekaného tymiánu. Maso…

Grilovaná žebra v medové marinádě

Hlavní jídla: Grilovaná žebra v medové marinádě

Smícháme olej, kečup, sójovou omáčku, med, vinný ocet, sůl a pepř a rozmícháme dohladka. Přidáme prolisovaný…

Kachní ragú s bramborovými noky

Hlavní jídla: Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní…

Pálivá pomazánka z cukety

Pomazánky: Pálivá pomazánka z cukety

Omytou cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme, necháme v cedníku asi 20 minut vykapat a rukama vymačkáme přebytečnou…