Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Předkrmy a chuťovky

Slávky na víně

Ingredience
- +
  • slávky: 1000 g
  • šalotka: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks 
  • bílé víno: 100 ml 
  • olivový olej: 50 ml 
  • čerstvá petrželka 
  • pepř 
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Slávky na víně - recept

Slávky na víně – recept

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme. 

Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

top-view-mix-delicious-seafood_23-2148290462.jpg Předkrmy a chuťovky

Mořské plody v hlavní roli: Uvařte si tyto lahodné pokrmy!

Paella je poměrně rychlý pokrm, co se týká přípravy a jeho výsledná chuť je naprosto dokonalá. Hodí se ke konzumaci především v letních měsících.…

Doporučené recepty

Americké brambory

Přílohy: Americké brambory

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčkem a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky. Všechno…

Grilovaná vepřová panenka

Hlavní jídla: Grilovaná vepřová panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm silné, osolíme a opepříme z obou stran. Smícháme olej, sójovou…

Čokoládové suflé

Dezerty: Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a…

Pudinkové řezy z listového těsta

Dezerty: Pudinkové řezy z listového těsta

V hrnci zahřejeme mléko a podle návodu v něm uvaříme pudinky společně s vanilkovým cukrem. Z bílků a krupicového…