Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Slávky na víně Předkrmy a chuťovky
22. 09. 2017

Slávky na víně

Ingredience
- +
  • slávky: 1000 g
  • šalotka: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks 
  • bílé víno: 100 ml 
  • olivový olej: 50 ml 
  • čerstvá petrželka 
  • pepř 
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Slávky na víně – recept

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme. 

Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Předkrmy a chuťovky

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Doporučené recepty

Zelné placky

Přílohy: Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…

Párky v listovém těstě - hadi

Předkrmy a chuťovky: Párky v listovém těstě - hadi

Listové těsto nakrájíme na proužky, kterými omotáme párečky. Jeden konec proužku těsta přehneme (asi 2 cm) a…

Kedlubnová polévka s bramborem

Polévky: Kedlubnová polévka s bramborem

Oloupané kedlubny, brambory a mrkev nakrájíme na menší kostičky, zeleninový vývar ohřejeme, smetanu necháme v…

Bylinková tvarohová pomazánka

Pomazánky: Bylinková tvarohová pomazánka

Cibuli a bylinky nakrájíme navelmi drobné kousky, smícháme s tvarohem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dále…