Slávky na víně
Ingredience
- slávky: 1000 g
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- bílé víno: 100 ml
- olivový olej: 50 ml
- čerstvá petrželka
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.