Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Slávky na víně Předkrmy a chuťovky
22. 09. 2017

Slávky na víně

Ingredience
- +
  • slávky: 1000 g
  • šalotka: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks 
  • bílé víno: 100 ml 
  • olivový olej: 50 ml 
  • čerstvá petrželka 
  • pepř 
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

align="justify">Slávky na víně – recept

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky pokrájenou šalotku a tenké plátky česneku a krátce orestujeme. Směs zalijeme vínem, vhodíme připravené slávky a na jemno pokrájenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a jemně promícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou a slávky na víně vaříme asi 5 – 6 minut. Po dokončení zkontrolujeme, zda se nám všechny slávky otevřely. Ty, které zůstaly zavřené, vyhodíme. 

Slávky na víně podáváme ideálně s opečenou bylinkovou bagetou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Předkrmy a chuťovky

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Doporučené recepty

Zázvorové sušenky

Dezerty: Zázvorové sušenky

Všechny suroviny promícháme a spojíme v jedno těsto, které by mělo mít konzistenci asi jako linecké těsto.…

Fazolová polévka

Polévky: Fazolová polévka

Fazole necháme namočené do druhého dne. Ve stejné vodě uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na…

Gratinovaný květák

Hlavní jídla: Gratinovaný květák

V osolené vodě uvaříme květák a rozkrájíme. Rozšleháme bílky s mlékem a solí, a vmícháme do směsi nastrouhaný sýr.…

Kapání do polévky

Polévky: Kapání do polévky

Smícháme vejce, mouku, mléko, špetku soli a z těchto surovin si zpracujeme řídké těsto. Dáme vařit osolenou vodu,…