Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečené batátové hranolky Přílohy
19. 04. 2016

Pečené batátové hranolky

Ingredience
- +
  • batáty (sladké brambory): 2 ks
  • olivový olej: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • snítka tymiánu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Pečené batátové hranolky - recept

Batáty oškrábeme škrabkou nebo jen pečlivě omyjeme a nakrájíme na hranolky. Na plech dáme pečící papír, aby se pečené batátové hranolky nepřipekly. Batáty přesuneme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem, solí a tymiánem podle chuti. Pečeme přibližně 30 minut na 180 °C.

Pečené batátové hranolky lze ochutit libovolným kořením podle chuti - od chilli přes kari až po mletou papriku.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

batatove-hranolky-s-jogurtovym-dipem.jpg Přílohy

Batátové hranolky s dipem

Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Promícháme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20…

batatovi-smajlici.jpg Přílohy

Batátoví smajlíci

Batáty důkladně omyjeme, nejlépe i kartáčkem očistíme. Nakrájíme je na plátky tloušťky asi 3 mm a pomocí vykrajovátek na cukroví vykrájíme očička, nos a pusu. Plátky rozmístíme na plech vyložený pečicím…

pecene-bataty-s-tymianem.jpg Přílohy

Pečené batáty s tymiánem

Batáty důkladně očistíme, omyjeme a ostrým nožem nařežeme na tenké plátky tak, že nedokrajujeme až na pracovní plochu. Můžeme si pomoci dvěma vařečkami, mezi které bramboru umístíme. Vařečky nám zamezí…

batatove-pyre.jpg Přílohy

Batátové pyré

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20 minut. Vodu scedíme, k batátům přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozšťoucháme. Přidáme…

Doporučené recepty

Svíčková Wellington

Hlavní jídla: Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze…

Brusinková omáčka k masu

Ostatní: Brusinková omáčka k masu

Do hrnce dáme brusinky (můžeme použít i brusinkový džem), zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici a šťávu z…

Marmeláda z černého rybízu

Ostatní: Marmeláda z černého rybízu

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz…