Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Brynzová pomazánka s opečenou cibulí Brynzová pomazánka s opečenou cibulí Pomazánky
08. 06. 2018

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí

Ingredience
- +
  • brynza: 100 g
  • žervé: 100
  • cibule: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • petrželka: 1  KL
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Brynzová pomazánka - recept

Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu nadrobno. Na pánvi s trochou oleje necháme rozpustit polovinu másla, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, necháme vychladnout a stejně tak orestujeme na druhé polovině másla i kolečka cibule

Brynzu smícháme s žervé, podle chuti opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou petrželku. Brynzová pomazánka se nemusí solit, protože sýr je slaný dost.

Brynzová pomazánka se nejlépe hodí na čerstvý chléb nebo opečenou bagetku, před podáváním ji ozdobíme kolečky cibule. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mamaliga.jpg Pomazánky

Mamaliga

Do vroucí osolené vody tenkým pramínkem přisypáváme kukuřičnou mouku (na 150 g mouky 500 ml vody). Za stálého míchání vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Přimícháme na kostičky nakrájenou šunku a máslo a…

brynzova-polevka.jpg Pomazánky

Brynzová polévka

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou bramboru, osolíme a povaříme, dokud brambora nezměkne. Rozmixujeme, bryndzu smícháme se zakysanou…

Doporučené recepty

Fazolový hummus

Pomazánky: Fazolový hummus

Sušená rajčata pokrájíme a česnek prolisujeme. Do mixéru vložíme bílé fazole, sušená rajčata, česnek a olivový…

Zavařování třešní

Ostatní: Zavařování třešní

Třešně odstopkujeme a omyjeme, zkažené vyhodíme. Pokud máme podezření na červíky, namočíme je na 1 - 2 hodiny do…

Lehký bramborový salát

Saláty: Lehký bramborový salát

Salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka, následně je ještě teplé krájíme na plátky. Teplé brambory rozložíme…

Rizoto z mletého masa

Hlavní jídla: Rizoto z mletého masa

V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme…