Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Saganaki Předkrmy a chuťovky
31. 08. 2017

Saganaki

Ingredience
- +
  • sýr Feta: 300 g
  • ouzo: 50 ml
  • strouhanka: 3 PL
  • tymián: 1 PL
  • oregano: 1 KL
  • mletý pepř: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Saganaki – recept

Sýr Feta několikrát z obou stran namočíme do ouza a necháme marinovat asi 10 minut. Strouhanku smícháme s bylinkami a pepřem. Sýr Feta v této směsi obalíme a grilujeme dozlatova. Kvalitní sýr zůstane v celku, nerozteče se. Sýr pokapaný olivovým olejem můžeme také zabalit do alobalu a pečeme na grilu.

Saganaki je výtečný řecký předkrm, který navodí chutě na další chody.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

grill-meat.jpg Předkrmy a chuťovky

Letní grilování: Vyzkoušejte netradiční pochoutky z grilu

Přísady na grilování: Na karbanátky na grilování: 550 g středně velkých syrových oloupaných krevet bez střeva 6–8 lžic jemné strouhanky 3 jarní…

marinady.jpg Předkrmy a chuťovky

Letní grilování: tipy na netradiční marinády

Bylinkovo-hořčičná marináda Dokonalou krkovičku z grilu zajistí marináda z čerstvých bylinek, hořčice a piva, které jí dodá správný říz. Do této…

1852.jpg Předkrmy a chuťovky

Zpestřete si letní grilování: Co ochutnat a jak udělat jídlo zdravější?

Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny, ať už se jedná o zeleninu, maso anebo sýry. Vedle toho však je dobré pamatovat, že i přípravou mohou…

veprove-raznici.jpg Předkrmy a chuťovky

Vepřové ražničí

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme…

pomerancova-marinada-na-veprove-maso.jpg Předkrmy a chuťovky

Pomerančová marináda na vepřové maso

Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…

Doporučené recepty

Ledová káva

Nápoje: Ledová káva

Pokud máme šejkr, dáme do něj kávu, cukr a mléko a důkladně protřepeme. Nemáme-li šejkr, lze použít například…

Cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku,…

Brokolicové placičky se sýrem

Hlavní jídla: Brokolicové placičky se sýrem

Brokolici uvaříme do poloměkka a necháme ji dobře okapat. Koštál oloupeme a s růžičkami nakrájíme nadrobno (můžeme…

Jehněčí guláš

Hlavní jídla: Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme…