Avokádová pomazánka
Ingredience
- avokádo {2}
- lučina {100} g
- česnek {1}
- citrónová šťáva {2} KL
- olivový olej {2} KL
- sůl, pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Avokádová pomazánka je velice jednoduchý, ale zároveň nutričně hodnotný a zdravý pokrm. Při její tvorbě dbáme na kvalitu použitých surovin. Zralé avokádo oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a rozmačkáme. Zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem, ochutíme jedním malým prolisovaným stroužkem česneku, přidáme lučinu, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Avokádová pomazánka chutná dobře na opečeném toastu. Ozdobit můžeme v případě zájmu například půlkou cherry rajčátka nebo čerstvou okurkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.