Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Brynzová polévka Brynzová polévka Polévky
04. 10. 2017

Brynzová polévka

Ingredience
- +
  • zakysaná smetana: 150
  • brynza: 150
  • cibule: 1 ks 
  • brambory: 2 ks
  • zeleninový vývar: 500 ml 
  • máslo: 1 PL
  • pažitka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Brynzová polévka - recept

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou bramboru, osolíme a povaříme, dokud brambora nezměkne. Rozmixujeme, bryndzu smícháme se zakysanou smetanou a společně krátce provaříme. Brynzová polévka se podává s nadrobno nakrájenou pažitkou a pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

brynzova-pomazanka-s-opecenou-cibuli.jpg Polévky

Brynzová pomazánka s opečenou cibulí

Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu nadrobno. Na pánvi s trochou oleje necháme rozpustit polovinu másla, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, necháme vychladnout a stejně tak…

mamaliga.jpg Polévky

Mamaliga

Do vroucí osolené vody tenkým pramínkem přisypáváme kukuřičnou mouku (na 150 g mouky 500 ml vody). Za stálého míchání vaříme 15 - 20 minut do zhoustnutí. Přimícháme na kostičky nakrájenou šunku a máslo a…

Doporučené recepty

Žampionový salát

Saláty: Žampionový salát

Na pánev si dáme rozehřát kousek másla, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a chvíli opékáme. Přidáme žampiony…

Palačinkový dort

Dezerty: Palačinkový dort

Mléko prošleháme s vejci, po částech přišleháváme metličkou prosátou mouku. Přidáme sůl, vyšleháme na hladké…

Pečená kachna se zelím

Hlavní jídla: Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme,…

Úhoř na kmíně

Hlavní jídla: Úhoř na kmíně

Omytého úhoře umyjeme a vysušíme. Dáme do pekáče, nasolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a na povrch…