Batátová polévka
Ingredience
- batáta (=sladká brambora) {1}
- cibule {1/2}
- máslo {20} g
- voda {500} ml
- smetana ke šlehání {100} ml
- zeleninový bujón
- sůl a pepř
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V pánvi rozpálíme máslo a cibuli nakrájenou na kostky opečeme dozlatova. Batát oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme bujón a vaříme, dokud batát nezměkne. Poté osolíme a opepříme. Nyní je nutné polévku rozmixovat tyčovým mixérem, aby byla batátová polévka hladká.
Na závěr přidáme smetanu ke šlehání a minutu povaříme. Ozdobíme trochou smetany a čerstvým koriandrem. Batátová polévka chutná skvěle s opečenými krutony.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.