Bezlepkový makový cheesecake
Ingredience
- Na formu o průměru 24 cm
- strouhaný kokos - hrnek: 1 ks
- kešu ořechy - hrnek: 1 ks
- loupané mandle - hrnek: 1 ks
- máslo: 100 g
- mletá skořice: 1 KL
- tvaroh: 500 g
- mascarpone: 250 g
- hustý bílý jogurt: 500 g
- vejce: 4 ks
- mletý mák: 150 g
- javorový sirup nebo med podle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bezlepkový makový cheesecake - recept
Troubu předehřejeme na 160 °C, máslo necháme rozpustit a vychladnout. Kešu ořechy a mandle rozmixujeme najemno, přidáme kokos, skořici a ještě krátce promixujeme. Do směsi přimícháme máslo a vypracujeme těsto, které upěchujeme do formy vyložené pečicím papírem tak, aby tvořilo i okraje. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut a necháme vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků. Tvaroh, mascarpone, jogurt a žloutky vyšleháme na hladký krém, osladíme podle chuti a vmícháme mletý mák. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a krém nalijeme na připravený korpus. Pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C asi 35 minut, až náplň ztuhne. Necháme vychladnout a dáme vychladit do lednice.
Bezlepkový makový cheesecake můžeme na talíři ozdobit lžičkou jogurtu nebo zakysané smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.