Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boršč Polévky
23. 08. 2017

Boršč

Ingredience
- +
  • 300 g předního hovězího masa s kostí 
  • 1 červená řepa 
  • 2 brambory 
  • 1 menší cibule 
  • 1 mrkev 
  • 120 g zelí 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku 
  • 1 stroužek česneku 
  • 4 kuličky pepře 
  • 2 bobkové listy 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Boršč - recept

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na mírném hodinu přibližně hodinu a půl. Pár minut před koncem vaření přidáme bobkový list a pepř. Poté maso vyjmeme, nakrájíme nebo natrháme a vývar přecedíme.

Brambory nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme zelí nakrájené na nudličky a ještě pár minut společně povaříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky a nastrouháme mrkev a červenou řepu. V pánvi s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme cibuli, přidáme řepu a mrkev a opékáme. Po pár minutách do pánve přilijeme naběračku vývaru. Přimícháme rajský protlak a společně podusíme do měkka. Až řepa změkne, přemístíme směs z pánve do hrnce s vývarem a vložíme maso.

Boršč dochutíme utřeným česnekem, dosolíme podle chuti, pár minut necháme prohřát a podáváme. Boršč servírujeme se lžicí zakysané smetany, ozdobený koprem a petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Polentové placky

Přílohy: Polentové placky

Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, stroužky česneku prolisujeme. Vývar s polentou uvaříme podle návodu na hustou…

Krokety z bramborové kaše

Přílohy: Krokety z bramborové kaše

Krokety jsou ideální řešení, pokud nám zbyla bramborová kaše. Z bramborové kaše tvoříme kuličky nebo šišky, které…

Grilovaná hruška

Dezerty: Grilovaná hruška

Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové…

Citrónová omáčka k rybě

Ostatní: Citrónová omáčka k rybě

V hrnci připravíme smícháním másla a mouky jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Ztlumíme…