Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boršč Polévky
23. 08. 2017

Boršč

Ingredience
- +
  • 300 g předního hovězího masa s kostí 
  • 1 červená řepa 
  • 2 brambory 
  • 1 menší cibule 
  • 1 mrkev 
  • 120 g zelí 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku 
  • 1 stroužek česneku 
  • 4 kuličky pepře 
  • 2 bobkové listy 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Boršč - recept

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na mírném hodinu přibližně hodinu a půl. Pár minut před koncem vaření přidáme bobkový list a pepř. Poté maso vyjmeme, nakrájíme nebo natrháme a vývar přecedíme.

Brambory nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme zelí nakrájené na nudličky a ještě pár minut společně povaříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky a nastrouháme mrkev a červenou řepu. V pánvi s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme cibuli, přidáme řepu a mrkev a opékáme. Po pár minutách do pánve přilijeme naběračku vývaru. Přimícháme rajský protlak a společně podusíme do měkka. Až řepa změkne, přemístíme směs z pánve do hrnce s vývarem a vložíme maso.

Boršč dochutíme utřeným česnekem, dosolíme podle chuti, pár minut necháme prohřát a podáváme. Boršč servírujeme se lžicí zakysané smetany, ozdobený koprem a petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kantonské nudle

Hlavní jídla: Kantonské nudle

Maso nakrájíme na menší kousky, houby na nudličky, pórek na kolečka, nudle uvaříme podle návodu. Maso osolíme,…

Šneci z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Šneci z listového těsta

Vyválené těsto potřeme rajčatovým pyré, posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, poklademe plátky šunky a sýra.…

Tvarohový krém do dortu

Dezerty: Tvarohový krém do dortu

Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru…

Vanilková omáčka

Ostatní: Vanilková omáčka

Smetanu nalijeme do nepřilnavého kastrolku a při mírné teplotě zahříváme. Přidáme vanilkový lusk, který jsme…