Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bramboráky Přílohy
18. 01. 2018

Bramboráky

Ingredience
- +
  • brambory: 500 g
  • vejce: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • mléko: 2 PL
  • hladká mouka: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • olej na smažení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Bramboráky - recept

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory pustí trochu vody, kterou slijeme. Zaprášíme moukou a přidáme mléko, vše opět důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé ani tekuté. 

Na pánvi rozehřejeme silnější vrstvu oleje a lžící rovnoměrně rozetřeme bramborákovou směs. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. 

Bramboráky můžeme doplnit o zeleninový salát pro odlehčení. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cuketove-bramboraky.jpg Přílohy

Cuketové bramboráky

Mladé cukety podélně překrojíme, vydlabeme měkkou dužinu se semínky a cuketu nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou cuketu v cedníku osolíme, necháme asi 20 minut vykapat a poté ještě důkladně vymačkáme přebytečnou…

Doporučené recepty

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Boloňská omáčka na špagety

Ostatní: Boloňská omáčka na špagety

Kořenovou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a zeleninu…

Zavařování meruněk

Ostatní: Zavařování meruněk

Na zavařování použijeme spíše tvrdší meruňky, aby udržely tvar a meruňkový kompot nebyl po otevření příliš…