

























Briošky
Ingredience
- hladká mouka: 375 g
- cukr krystal: 2 PL
- vajíčka: 5 ks
- droždí: 20 g
- voda: 2 PL
- sůl: 1 KL
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Formičky na briošky vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě ¼ odštípneme. Z větších dílů utvoříme kuličky a dáme do formiček. Do kuličky uděláme důlek a do něj vložíme kuličku ze zbytku těsta. Necháme 30 minut kynout.
Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova. Poté briošky vyklopíme, necháme vychladnout a máme výbornou francouzskou snídani.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Květák nakrájíme po celé délce na širší plátky (můžeme ho i rozdělit na jednotlivé růžičky). Květák potřeme olivovým olejem a z obou stran posypeme směsí koření tandoori masala, kurkumy, soli a pepře.…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu nalejeme do malého hrnce a přivedeme k varu. Vmícháme máslo…
Mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo využijeme spiralizér či speciální škrabku na zeleninové špagety. Vyloupaný…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, oloupeme a necháme vychladnout. Na pracovní desku nastrouháme…
Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.