Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Briošky Briošky Předkrmy a chuťovky
31. 08. 2017

Briošky

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 375 g
  • cukr krystal: 2 PL
  • vajíčka: 5 ks
  • droždí: 20 g
  • voda: 2 PL
  • sůl: 1 KL
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

class="western">Briošky – recept

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Formičky na briošky vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě ¼ odštípneme. Z větších dílů utvoříme kuličky a dáme do formiček. Do kuličky uděláme důlek a do něj vložíme kuličku ze zbytku těsta. Necháme 30 minut kynout.

Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova. Poté briošky vyklopíme, necháme vychladnout a máme výbornou francouzskou snídani.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí kokosové mléko

Nápoje: Domácí kokosové mléko

Strouhaný kokos zalijeme litrem horké vody a necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí…

Zeleninová polévka s houbami

Polévky: Zeleninová polévka s houbami

Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…

Mandlová omáčka

Ostatní: Mandlová omáčka

Pokrájené mandle nasucho opražíme na pánvi při nízké teplotě, až se rozvoní. Zaprášíme je hladkou moukou a pomalu…