

























Briošky
Ingredience
- hladká mouka: 375 g
- cukr krystal: 2 PL
- vajíčka: 5 ks
- droždí: 20 g
- voda: 2 PL
- sůl: 1 KL
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Formičky na briošky vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě ¼ odštípneme. Z větších dílů utvoříme kuličky a dáme do formiček. Do kuličky uděláme důlek a do něj vložíme kuličku ze zbytku těsta. Necháme 30 minut kynout.
Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova. Poté briošky vyklopíme, necháme vychladnout a máme výbornou francouzskou snídani.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Strouhaný kokos zalijeme litrem horké vody a necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí…
Mrkev, celer, brambory, petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno…
Pokrájené mandle nasucho opražíme na pánvi při nízké teplotě, až se rozvoní. Zaprášíme je hladkou moukou a pomalu…
Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Chilli papričku nakrájíme najemno a smícháme s chilli kořením,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.