Studený fazolový salát
Ingredience
- bílé fazole: 250 g
- cibule: 1 ks
- česnek
- mletý pepř
- olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu vyměníme a dáme fazole vařit. Mezitím si připravíme zálivku. Cibuli nadrobno nakrájíme, utřeme česnek, tyto ingredience smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Jakmile jsou fazole hotové, vmícháme je do připravené zálivky a dáme bokem odležet. Nesmíme však zapomenout často je promíchávat, aby se zálivka do fazolí vsákla a ty dostaly chuť.
Do salátu pak můžeme dle chuti přidat jakoukoliv zeleninu. Rajčata, papriky, okurku nebo sterilovaný či vařený celer. Studený fazolový salát je výborný i s uvařeným vejcem natvrdo či s nastrouhaným sýrem. Pokud má každý rád jinou variaci, můžeme nechat na stole základní verzi a v miskách přidat další ingredience, ať si každý namíchá salát podle své chuti. Studený fazolový salát se dá podávat samotný s pečivem nebo také jako příloha.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.