Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninová polévka Polévky
01. 09. 2017

Zeleninová polévka

Ingredience
- +
  • voda: 1.5 l
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • celer: 0.5 ks 
  • pórek: 10 cm
  • celerová nať 
  • petrželová nať 
  • lžíce másla 
  • sůl 
  • mletý černý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový vývar – recept

Mrkev, petržel, celer a pórek nakrájíme na kostičky, obě natě nahrubo. Ve velkém hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme všechnu zeleninu a zprudka ji orestujeme. Po chvíli přidáme vodu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a zeleninu vaříme, dokud není měkká.

Zeleninový vývar můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou, celerovou natí nebo libečkem. Pro lepší barvu vývaru můžeme přidat do polévky celou cibuli i se slupkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninove-karbanatky.jpg Polévky

Zeleninové karbanátky

Zeleninu kromě špenátu nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě, dokud není měkká. Slijeme, rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Špenát spaříme, vymačkáme z něj vodu a přidáme k zelenině.…

zeleninovy-vyvar.jpg Polévky

Zeleninový vývar

Zeleninu očistíme, nakrájíme na hrubší kousky, zalijeme vodou a na mírném ohni zeleninový vývar vaříme minimálně hodinu. Poté přecedíme, osolíme podle chuti a používáme jako základ pro další jídla.

Doporučené recepty

Okurkový sendvič

Předkrmy a chuťovky: Okurkový sendvič

Toustovým chlebům odkrojíme kůrky, které si necháme na další použití. Smetanový sýr smícháme s nadrobno nasekanou…

Domácí vlašský salát

Saláty: Domácí vlašský salát

Domácí vlašský salát je velmi snadný na přípravu. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi malé…

Cibulová marmeláda

Ostatní: Cibulová marmeláda

Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli,…

Rukolový salát

Saláty: Rukolový salát

V malém hrci si necháme zkaramelizovat třtinový cukr. Přidáme červené víno a ocet. Za stáleho míchání necháme…