Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cejn ve vinném těstíčku Cejn ve vinném těstíčku Hlavní jídla
01. 09. 2017

Cejn ve vinném těstíčku

Ingredience
- +
  • filety z cejna: 400 g
  • bílé víno: 200 ml
  • vejce: 3 ks
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • kmín
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Cejn ve vinném těstíčku – recept

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v připraveném těstíčku a ihned smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami, bramborovou kaší či zeleninou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pastinákové pyré

Přílohy: Pastinákové pyré

Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na…

Medové trubičky

Vánoční cukroví: Medové trubičky

Prosátou hladkou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejcem a žloutkem a zapracujeme med. Vytvoříme…

Kedlubnový salát

Saláty: Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké…

Vepřová panenka Wellington

Hlavní jídla: Vepřová panenka Wellington

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme…