Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová panenka Wellington Hlavní jídla
12. 01. 2018

Vepřová panenka Wellington

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 300 g
  • vyválené listové těsto: 1 ks
  • panceta nebo anglická slanina: 150 g
  • žampiony: 200 g
  • šalotka: 1 ks
  • žloutek: 1 ks
  • dijonská hořčice: 2 PL
  • máslo
  • tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka Wellington - recept

Vepřovou panenku odblaníme, žampiony a šalotku nakrájíme nadrobno nebo krátce promixujeme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, necháme na něm zesklovatět šalotku, přidáme žampiony a společně s trochou soli, pepře a tymiánu orestujeme. Směs necháme vychladnout. Na troše oleje necháme zprudka opéct maso ze všech stran, následně ho osolíme, opepříme, necháme vychladnout a potřeme hořčicí. 

Na potravinovou folii vyskládáme plátky pancety tak, aby se překrývaly, potřeme tenkou vrstvou žampionové směsi, položíme panenku, zarolujeme a pomocí folie utáhneme. Necháme půl hodiny i s folií v lednici.  

Okraje listového těsta potřeme žloutkem, maso vyjmeme z folie a zabalíme do těsta tak, aby nezůstal nikde vzduch a těsto bylo pevně utěsněné. Necháme opět vychladit asi 20 minut v lednici. 

Panenku Wellington potřeme žloutkem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 190 °C asi 25 - 35 minut podle průměru masa a požadovaného propečení. 

Vepřová panenka Wellington se nechá ještě 10 minut odpočinout a podává se se zeleninou nebo bramborovou kaší

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprova-panenka-s-vinnou-redukci.jpg Hlavní jídla

Vepřová panenka s vinnou redukcí

Vepřovou panenku necháme vcelku. Osolíme, opepříme a vetřeme do masa lístky tymiánu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka panenku ze všech stran opečeme. Poté ji přendáme do pekáče,…

Doporučené recepty

Vietnamská polévka Pho Ga

Polévky: Vietnamská polévka Pho Ga

Kuřecí maso oddělíme od kosti a nakrájíme na tenké plátky. Kosti z kuřete povaříme 1 hodinu v lehce osolené vodě.…

Domácí okurková limonáda

Nápoje: Domácí okurková limonáda

Okurky omyjeme a oloupeme. Pokud máme okurky ze zahrádky, které nejsou chemicky ošetřené, můžeme je použít i se…

Šalvějový sirup

Nápoje: Šalvějový sirup

Do hrnce nalijeme vodu a nasypeme do ní cukr. Vodu s cukrem přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.…

Smažený sýr se šunkou

Hlavní jídla: Smažený sýr se šunkou

Mezi dva slabé plátky sýra vložíme plátek šunky a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v osoleném a opepřeném…