Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Citrónová omáčka k rybě Citrónová omáčka k rybě Ostatní
29. 08. 2017

Citrónová omáčka k rybě

Ingredience
- +
  • máslo: 60 g
  • hladká mouka 
  • zeleninový vývar: 300 ml 
  • 30% smetana: 100 ml
  • citron: 0.5
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Citrónová omáčka k rybě – recept

V hrnci připravíme smícháním másla a mouky jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Ztlumíme teplotu, přilijeme smetanu a necháme pořádně prohřát. Osolíme a nakonec přidáme citronovou šťávu.

Citronová omáčka se skvěle hodí k téměř všem rybám a také k mořským plodům. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 13 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

citronove-testoviny-s-medvedim-cesnekem.jpg Ostatní

Citronové těstoviny s medvědím česnekem

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny al dente. Citron oloupeme, očistíme a čistou dužinu nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Přidáme kousky citronu, zalejeme vývarem a necháme…

citronovy-sorbet.jpg Ostatní

Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni rozpustíme cukr ve vodě. Vodu odstavíme a přimícháme do ní šťávu a kůru. Směs necháme půl hodiny…

limoncello.jpg Ostatní

Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a vodou, nádobu zakryjeme kouskem alobalu a necháme 14 dní na temném a chladném místě. Jednou…

fotolia_169759412_xs.jpg Ostatní

Citronová babeta

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Přimícháme také olej, šťávu a kůru z…

Doporučené recepty

Avokádová pomazánka s lučinou

Pomazánky: Avokádová pomazánka s lučinou

Avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinou a rozmícháme. Nastrouháme do něj vejce natvrdo. Zakápneme limetkovou…

Plněné kuřecí závitky

Hlavní jídla: Plněné kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké pravidelné plátky. V případě potřeby jednotlivé porce…

Hraběnčiny řezy

Dezerty: Hraběnčiny řezy

Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme…

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…