Rybí polévka z kapra
Ingredience
- kapr: 500 g
- cibule: 1
- kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer: 150 g
- rajčata: 1 ks
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- smetana: 80 ml
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- petržel
- bobkové listy
- celý pepř
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapra bez vnitřností nakrájíme na větší kusy, propláchneme, vložíme do hrnce s kusy zeleniny a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme koření a cibuli rozkrojenou napůl. Osolíme a necháme hodinu vařit na mírném ohni. Polévku přecedíme, maso obereme od kostí. Na pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme jíšku, kterou zahustíme vývar. Provaříme asi 10 minut, do polévky vrátíme maso a nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájená rajčata, ochutíme muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním dosolíme a dopepříme podle chuti a posypeme petrželkou.
Rybí polévka z kapra výborně chutná s opečenými krutony, které připravíme ze staršího pečiva opečeného na másle.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.