Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí pomerančová zmrzlina Dezerty
07. 09. 2017

Domácí pomerančová zmrzlina

Ingredience
- +
  • velké BIO pomeranče: 2 ks
  • zakysaná smetana: 600 g
  • cukr krupice: 2 PL
  • cukr moučka: 1 PL
  • vanilkový cukr: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí pomerančová zmrzlina - recept

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k varu apři mírné teplotě necháme zredukovat přibližně na 3/4 objemu. Přidáme ostatní ingredience, důkladně rozmícháme a necháme vychladnout. Přelijeme do nádoby, ve které směs zmrazíme. Každou půl hodinu zmrzlinu prošleháme, aby se na povrchu netvořily krystalky. Před podáváním necháme pomerančovou zmrzlinu chvíli povolit při pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

levandulova.jpg Dezerty

Domácí zmrzlina je zdravější: Vyzkoušejte tyto nezvyklé kombinace!

Tato domácí zmrzlina vás zaručeně v horkých dnech povzbudí. Přidanou hodnotou je i v podstatě dietní složení, neobsahuje totiž žádnou smetanu. Budete…

polarka-2.jpg Dezerty

Polárka: Připravte si legendu mezi retro dezerty jednoduše i doma

Pražské mrazírny využily popularitu Polárky a uvedly v roce 1949 na trh mražený smetanový krém se stejným názvem a symbolem ledního medvěda. Polárka…

domaci-jahodova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí jahodová zmrzlina

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do nádoby vhodné na mražení, dáme do mrazáku a po dobu 3 hodin každých 30 minut promícháme, aby se ve…

kavova-zmrzlina.jpg Dezerty

Domácí kávová zmrzlina

V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější chuť i dvojité) a vše mixujeme do hladka. Směs nalijeme do formy a dáme ji zmrazit. Přibližně…

Doporučené recepty

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…

Polévka z červené čočky

Polévky: Polévka z červené čočky

Cibuli, česnek, mrkev a zázvor si očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Čerstvý zázvor…

Houbový kuba

Ostatní: Houbový kuba

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Sušené houby namočíme na 20 minut, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou…

Kukuřičná polévka

Polévky: Kukuřičná polévka

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a slaninu na menší kousky, česnek nadrobno. Na troše oleje orestujeme…