Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí mozzarella Předkrmy a chuťovky
16. 02. 2018

Domácí mozzarella

Ingredience
- +
  • čerstvé nepasterizované mléko: 2 l
  • syřidlo: 0.5 KL
  • kyselina citronová: 1 KL
  • sůl: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Domácí mozzarella - recept

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme kuchyňský teploměr). Odstavíme, přidáme syřidlo a mícháme tak dlouho, až se začne mléko srážet a bude se oddělovat syrovátka. Zakryjeme pokličkou a necháme několik minut stát. Doba, kdy se mléko vysráží, se může lišit, proto kontrolujeme vždy po několika minutách, zda už je hmota připravená. Syrovátku scedíme přes čisté plátýnko a necháme důkladně vykapat

Scezenou hmotu dáme na 1 minutu zahřát do mikrovlnné trouby a vylijeme nově oddělenou syrovátku. Prohněteme v rukách a dáme na dalších 30 sekund ohřát do mikrovlnné trouby. Opět prohněteme a vytvoříme bochánky mozzarelly

Odměříme 250 ml syrovátky, kterou smícháme se stejným množstvím vody a solí. Do tohoto nálevu vložíme domácí mozzarellu a skladujeme v lednici. 

Domácí mozzarella je výborná s rajčaty a bazalkou nebo jako přísada do různých pokrmů (pizza, slané náplně, saláty,...)

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

salat-s-mozzarellou.jpg Předkrmy a chuťovky

Salát s mozzarellou

Vejce si uvaříme natvrdo. Rajčata s mozzarellou zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dáme je na pár minut do trouby. Salát umyjeme a natrháme do misky. Červenou cibuli pokrájíme na plátky. Salátové…

fotolia_167549142_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Salát Caprese s olivami

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na tenká kolečka nakrájíme i mozarellu, kterou klademe na talíř střídavě s rajčaty, tak aby plátky se překrývaly. Pokapeme olivovým olejem a zalijeme lžicí octa…

Doporučené recepty

Dušené kedlubny

Přílohy: Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka.…

Bún bò Nam Bộ

Hlavní jídla: Bún bò Nam Bộ

Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, smícháme s rybí omáčkou, prolisovaným česnekem, nadrobno…

Kandovaná dýně hokkaidó

Ostatní: Kandovaná dýně hokkaidó

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme…

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…