Grilovaný losos s avokádem
Ingredience
- filet z lososa s kůží: 400 g
- zralé avokádo: 1 ks
- limetka: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- citronová šťáva
- čerstvý rozmarýn
- koriandr
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilovaný losos s avokádem - recept
Filety z lososa osolíme, opepříme, posypeme čerstvým rozmarýnem, zakápneme šťávou z citronu a olejem. Naložené filety necháme asi 30 minut odpočívat.
Mezitím si v misce smícháme avokádo s nadrobno nakrájenou cibulí a nadrobno nasekaným koriandrem. Avokádovou směs dochutíme šťávou z limetky a solí.
Na rozpálený gril položíme lososa. Ogrilujeme podle toho, jak máme rybu rádi propečenou. V kontaktním grilu stačí lososa grilovat asi 3 minuty.
Grilovaného lososa s avokádem podáváme se salátem nebo chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.