Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbová omáčka na smetaně Houbová omáčka na smetaně Hlavní jídla
04. 10. 2017

Houbová omáčka na smetaně

Ingredience
- +
  • sušené houby - hrst: 2 ks
  • smetana: 100 ml 
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • máslo: 30
  • hladká mouka: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Houbová omáčka na smetaně - recept

Houby namočíme minimálně půl hodiny předem, aby změkly, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme česnek a necháme chvíli opékat. Poté přidáme houby, orestujeme, přilijeme smetanu a povaříme. Zahustíme hladkou moukou a provaříme.

Houbová omáčka na smetaně se výborně hodí k domácím knedlíkům, případně i na těstoviny.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 12 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-na-zampionech.jpg Hlavní jídla

Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto naložené maso necháme odležet na kuchyňské lince, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozehřeme…

fotolia_125612675_xs.jpg Hlavní jídla

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme…

Doporučené recepty

Zelený chřest jako příloha

Přílohy: Zelený chřest jako příloha

Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu…

Dip ze sýru feta

Ostatní: Dip ze sýru feta

Fetu rozmačkáme s jogurtem. Zakápneme trochou olivového oleje a citronové šťávy. Přidáme nasekané lístky čerstvé…

Sýrové suflé

Předkrmy a chuťovky: Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za…

Pařížská šlehačka

Ostatní: Pařížská šlehačka

Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Necháme vychladnou a uležet v…