Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou Hlavní jídla
04. 10. 2017 Přečteno: 6184x

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 400 g
  • hříbky (nebo směs hub): 150 g
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 200 ml
  • vývar: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • ocet: 1 KL
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou - recept

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou – recept

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem.

Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme houby. Promícháme a společně restujeme tak dlouho, než houby zhnědnou a odpaří se většina tekutiny. Přisypeme hladkou mouku, zamícháme a zasmažíme. Přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet a vývaru a společně povaříme.

Přidáme koření podle chuti, vrátíme zpět maso a chvilku provaříme. Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou chutná skvěle s rýží, bramborovou kaší nebo zelenými fazolkami.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 15 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-na-zampionech.jpg Hlavní jídla

Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto naložené maso necháme odležet na kuchyňské lince, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozehřeme…

hrib-satan1.jpg Hlavní jídla

Hřib satan je jedovatá houba, která může způsobit zažívací potíže!

Hřib satan je jedovatá houba z čeledi hřibovitých spadající do skupiny modrajících hřibů. Mezi hřiby je doslova králem, protože je největším hřibem…

houbova-omacka-na-smetane.jpg Hlavní jídla

Houbová omáčka na smetaně

Houby namočíme minimálně půl hodiny předem, aby změkly, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme česnek a necháme chvíli opékat. Poté přidáme houby, orestujeme,…

fotolia_166586989_xs.jpg Hlavní jídla

Hřib kovář: Kam na houby a 3x skvělé recepty na jeho úpravu

Hřib kovář spadá do čeledi hřibovitých a patří mezi barevné modrající hřiby (tzv. modráky). Ty se vyznačují tím, že se jejich dužnina po poranění…

Doporučené recepty

Tukožroutská polévka

Polévky: Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme…

Melounový sorbet

Dezerty: Melounový sorbet

Cukr smícháme s citronovou šťávou, zalijeme trochou vody (asi 100 ml), přivedeme k varu a přimírné teplotě necháme…

Smetanová omáčka z lišek

Hlavní jídla: Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat…

Koriandrové pesto

Ostatní: Koriandrové pesto

Koriandr umyjeme a nasekáme včetně stonků. Česnek prolisujeme. Koriandr, semínka a česnek vložíme do mixéru.…