Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Indický naan Přílohy
10. 10. 2017

Indický naan

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 100 g
  • cukr krupice: 1 KL
  • mléko: 50 ml
  • sůl: 1 KL
  • prášek do pečiva
  • olej: 1 PL
  • máslo na potření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
class="western">Indický naan - recept

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidáme malé množství mouky. Z těsta vytvarujeme 2 - 4 kuličky podle toho, jak chceme mít placky velké. Každou kuličku rozválíme na tenkou placku.

Rozpálíme troubu na 170 °C, nejlépe na gril. Na horký plech vložíme placky a necháme péct 1 - 2 minuty. Ihned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

bezlepkovy-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu…

Doporučené recepty

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Houbové rizoto

Hlavní jídla: Houbové rizoto

Sušené houby necháme asi půl hodiny předem namočené ve vodě, aby změkly a nasály vodu. Následně je ve stejné vodě…

Vaječný koňak

Nápoje: Vaječný koňak

Žloutky ušleháme s cukrem tak, aby nám vznikla jemná pěna. Přidáme kondenzované mléko a opět šleháme, přibližně 3…