Hrníčková bábovka
Ingredience
- polohrubá mouka: 2 hrnky
- třtinový cukr: 1 hrnek
- vanilkový cukr: 1 PL
- mléko: 1 hrnek
- máslo: 0.5 hrnku
- vejce: 1 ks
- kakao: 1 PL
- prášek do pečiva: 1 KL
- kůra z poloviny citronu
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme dalších asi 5 minut. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přes sítko ji prosejeme k umíchané směsi. Zamícháme a postupně do směsi přidáváme mléko, které zašleháváme. Nakonec do těsta na hrníčkovou bábovku vmícháme vanilkový cukr a citronovou kůru. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní tři čtvrtiny těsta. Do zbylého těsta zamícháme prosáté kakao, zamícháme a nalijeme do formy.
Hrníčková bábovka se peče asi 50 minut na 180 °C. Jestli je hrníčková bábovka hotová poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme troubu vypnout. Bábovku necháme vychladnout na mřížce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.