Holandský řízek
Ingredience
- mleté vepřové maso: 300 g
- sýr gouda: 70 g
- vejce: 2 ks
- mléko: 50 ml
- česnek - stroužky: 1 ks
- petrželová nať
- olej
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Holandský řízek - recept
Mleté maso smícháme s nastrouhanou goudou, osolíme, opepříme. Jedno vejce prošleháme s mlékem a přidáme k masu. Dochutíme nasekanou petrželkovou natí a prolisovaným česnekem. Důkladně masovou směs propracujeme rukama. Necháme asi 20 minut odležet v lednici.
Masovou směs si rozdělíme na 4 stejně velké dílky, ze kterých tvarujeme řízky. Ty obalíme v hladké mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Rozehřejeme na pánvi olej. Řízky smažíme asi 4 minuty z každé strany dozlatova.
Holandský řízek podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.