Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Italské těstoviny se sušenými rajčaty Hlavní jídla
04. 10. 2017

Italské těstoviny se sušenými rajčaty

Ingredience
- +
  • špagety {200} g
  • sušená rajčata {100} g 
  • zelené olivy {60} g 
  • bílé víno {50} ml 
  • česnek {1} 
  • strouhanka {2} PL
  • nasekaná petrželka 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Italské těstoviny se sušenými rajčaty – recept

Rozpálíme si sporák, na kterém přivedeme osolenou vodu k varu. Ponoříme do ní špagety a necháme je vařit podle návodu, aby byly al dente. Mezitím si připravíme základ v pánvi. Vezmeme neoloupaný stroužek česneku, který dlaní o kuchyňské prkénko jemně zmáčkneme. Až poté ho oloupeme. Tím uvolníme jeho chuť.

Oloupaný česnek vhodíme na pánev do olivového oleje a orestujeme ho. Poté k němu přidáme sušená rajčata a olivy. Přidáme trochu vody ze scezených špaget, zalijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří. Poté zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou.

Na druhé pánvičce si připravíme tzv. parmazán chudých, který si vyrobíme z jemně nastrouhaného starého bílého pečiva. Nasucho strouhanku opražíme, a jakmile dostane barvu karamelu, odstavíme ji z ohně. Špagety pak promícháme s připravenou zeleninou a máme skvělé italské těstoviny se sušenými rajčaty připravené k servírování.

Italské těstoviny se sušenými rajčaty podáváme posypané křupavou strouhankou. Pokud byste však měli chuť, můžete si dopřát i pravý parmazán.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Domácí lipánek

Ostatní: Domácí lipánek

Vychlazenou smetanu vlijeme do mísy, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a vyšleháme mixérem. Pro lehčí variantu stačí…

Ovesná kaše

Ostatní: Ovesná kaše

Ovesné vločky dáme spolu s mlékem a medem a skořicí nebo perníkovým kořením do rendlíku nebo malého hrnce a pomalu…

Zeleninové rizoto

Hlavní jídla: Zeleninové rizoto

Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a…

Fenyklová polévka

Polévky: Fenyklová polévka

Z fenyklu odstraníme zelené stonky a překrájíme ho na menší kousky. Na troše oleje necháme nakrájenou anglickou…