Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Jarní nádivka s medvědím česnekem

Ingredience
- +
  • rohlíky (ideálně den staré): 4 ks
  • medvědí česnek - hrst: 2 ks
  • mléko: 100 ml
  • vejce: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • uzené maso: 200 g
  • slanina: 50 g
  • baby špenát - hrst: 1 ks
  • vejce natvrdo: 1 ks
  • kypřící prášek: 1 KL
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Jarní nádivka s medvědím česnekem - recept

Jarní nádivka s medvědím česnekem – recept

Rohlíky nakrájíme na malé kostky a ve větší míse je zalejeme vlažným mlékem. Nakrájíme cibuli, uzené maso a slaninu. Rozehřejeme pánev a suroviny orestujeme. K rohlíkům přidáme pokrájené vejce natvrdo, nasekaný medvědí česnek, špenát a vychladlé uzeniny.

Syrové žloutky rozšleháme, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a přímícháme kypřící prášek. Směs důkladně rukama promícháme s ostatními surovinami. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.

Zapékací mísu vymažeme máslem a naneneseme do ní nádivkou směs. Pečeme na 180 °C asi 40 minut

Jarní nádivku s medvědím česnekem podáváme jako přílohu k pečenému masu, chutná je ale i zastudena. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Thajské kari s kokosovým mlékem

Hlavní jídla: Thajské kari s kokosovým mlékem

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Zázvor očistíme a nastrouháme, česnek nasekáme. Z chilli papričky odstraníme…

Bezlepkové palačinky

Dezerty: Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme…

Palačinkový dort

Dezerty: Palačinkový dort

Mléko prošleháme s vejci, po částech přišleháváme metličkou prosátou mouku. Přidáme sůl, vyšleháme na hladké…

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…