Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rajská polévka z protlaku Polévky
07. 06. 2018

Rajská polévka z protlaku

Ingredience
- +
  • rajský protlak: 70 g
  • malá cibule: 1 ks
  • masový vývar: 700 ml
  • hladká mouka: 1 KL
  • máslo: 1 KL
  • bobkový list: 1 ks
  • nové koření: 2 ks
  • hřebíček: 2 ks
  • celý pepř: 4 ks
  • sůl
  • třtinový cukr: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rajská polévka z protlaku - recept

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, celý pepř a sůl. Se solí opatrně, záleží na tom, jak slaný je použitý vývar. Vmícháme rajský protlak a vaříme 20 minut při mírné teplotě. Vyjmeme koření, polévku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. 

Rajská polévka z protlaku se nakonec dochutí třtinovým cukrem, můžeme použít i trochu octa. 

TIP: Do hotové polévky můžeme přidat uvařenou rýži, která se do ní skvěle hodí, a to dokonce i mírně rozvařená. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

zeleninova-polevka-v-parnim-hrnci.jpg Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a…

rajska-polevka-z-cerstych-rajcat.jpg Polévky

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

Doporučené recepty

Česneková polévka se sýrem a bramborami

Polévky: Česneková polévka se sýrem a bramborami

Česnek nakrájíme na plátky, cibuli a petrželku nadrobno, brambory na menší kostičky, sýr nastrouháme, vývar…

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…

Okurkové jednohubky s uzeným lososem

Předkrmy a chuťovky: Okurkové jednohubky s uzeným lososem

Smícháme sýr s koprem, pár kapkami citrónové šťávy, trochou soli a pepře. Okurku nakrájíme na kolečka, každé…

Domácí kakaový pribiňáček

Dezerty: Domácí kakaový pribiňáček

Smetanu vyšleháme. Banán rozmixujeme s tvarohem, přidáme kakao, vanilkový cukr a promícháme. Postupně…