Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí kýta na zelenině Hlavní jídla
16. 03. 2018

Jehněčí kýta na zelenině

Ingredience
- +
  • jehněčí kýta - asi 1,5 kg: 1 ks
  • brambory typu B: 5  ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 2 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • anglická slanina: 50 g
  • hovězí vývar: 100 ml
  • čerstvý rozmarýn: 1 PL
  • čerstvý tymián: 1 PL
  • šalvěj - lístky: 4 ks
  • máslo: 1 PL
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Jehněčí kýta - recept

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu potřeme mírně změklým máslem, osolíme a opepříme. 

Oloupané brambory, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme nahrubo, osolíme, opepříme, smícháme se zbytkem rozmarýnu, tymiánu a šalvěje a zeleninou vyskládáme máslem vymazaný pekáč. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu, zalijeme vývarem a pečeme na 220 °C asi 15 minut. Stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme asi 1 - 1,5 hodiny podle velikosti kýty. 

Jehněčí kýta se během pečení párkrát polije výpekem. Další vývar nepřidáváme, aby se zelenina ke konci pečení také opekla. Na závěr posypeme zeleninu petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

Doporučené recepty

Nakládané feferonky

Ostatní: Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat.…

Pomerančové smoothie s mangem

Nápoje: Pomerančové smoothie s mangem

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Mango zbavíme pecky a nakrájíme. Pomerančovou šťavu, mango, chia…

Tukožroutská polévka

Polévky: Tukožroutská polévka

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme…

Dušený špenát s pórkem

Přílohy: Dušený špenát s pórkem

Špenát i pórek oplácheme, pórek nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Na troše oleje necháme rozvonět česnek,…