Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí na česneku Hlavní jídla
18. 07. 2018

Jehněčí na česneku

Ingredience
- +
  • Na 4 porce
  • jehněčí kýta: 1 ks
  • česnek – stroužky: 8 ks
  • cibule: 1 ks
  • rozmarýn – snítky: 2 ks
  • mouka hladká: 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Jehněčí na česneku – recept

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na oleji v pekáči. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso opepříme, přidáme rozmarýn, menší množství vody, pekáč přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme. Průběžně maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme teplou vodu. Po hodině pekáč odkryjeme, maso otočíme a pečeme nezakryté ještě 1 hodinu doměkka. Opět průběžně maso poléváme výpekem, otáčíme a podléváme vodou. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme do výpeku mouku, zamícháme ho, podle potřeby dodáme vodu, můžeme přidat ještě i 1 prolisovaný stroužek česneku, podle chuti i sůl a dopečeme. 

Jehněčí na česneku podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím, špenátem nebo s bramborovou kaší a pečenou zeleninou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

Doporučené recepty

Špecle se sýrovou omáčkou

Hlavní jídla: Špecle se sýrovou omáčkou

Špecle uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle receptu na špecle.  Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme…

Kukuřičná polévka

Polévky: Kukuřičná polévka

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a slaninu na menší kousky, česnek nadrobno. Na troše oleje orestujeme…

Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánky: Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si…

Broskvové čatní

Ostatní: Broskvové čatní

Broskve spaříme v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno,…