Jelení steak
Ingredience
- jelení roštěná: 500 g
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- hrubozrnná sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jelení steak - recept
Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s rozmarýnem. Necháme asi 1 hodinu v lednici odležet.
Pánev nebo gril rozehřejeme na vysokou teplotu a jelení steak na ní zprudka opečeme z každé strany 2 - 3 minuty podle preferovaného stupně propečení. Na propečení medium potřebuje maso 2 minuty z každé strany. Před podáváním necháme jelení steak další 3 minuty odpočinout. Nakonec maso osolíme a opepříme z obou stran.
Jelení steak můžeme před podáváním nakrájet na plátky. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše a brusinkový kompot.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.