Houbový kuba
Ingredience
- kroupy: 200 g
- sušené houby - hrst: 2 ks
- cibule: 1 ks
- sádlo: 50 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Sušené houby namočíme na 20 minut, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka (asi 20 minut). Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na sádle. Přidáme česnek a houby, dochutíme solí a majoránkou.
Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj jak kroupy, cibuli s prolisovaným česnekem a houbami, promícháme a dáme péct. Houbový kuba se peče asi 20 minut na 200 °C.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…
Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…
V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibuli a nasekaný česnek. Přidáme dýni a asi 3 minuty pod pokličkou podusíme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, můžeme použít i ozdobnou škrabku na zeleninu nebo spiralizér. Smícháme s…
Důkladně omyté vepřové ledvinky nakrájíme na tenké plátky, opět důkladně propláchneme a dáme okapat. Abychom je…
Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme…
Tuňáka necháme okapat a v misce ho rozmačkáme na menší kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.