Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní ragú s bramborovými noky Hlavní jídla
20. 04. 2020

Kachní ragú s bramborovými noky

Ingredience
- +
  • pečené kachní maso: 150 g
  • kachní prso: 1 ks
  • kachní sádlo: 1 PL
  • červené víno: 100 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • řapíkatý celer: 50 g
  • fenykl: 50 g
  • vývar: 100 ml
  • uvařené bramborové noky: 250 g
  • tymián - snítek: 1 ks
  • petrželová nať: 1 PL
  • parmazán
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní ragú s bramborovými noky - recept

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme dozlatova. Poté přidáme snítek tymiánu, červené víno a necháme zredukovat asi na polovinu. 

V druhé pánvi zprudka ze všech stran osmažíme kachní prso, poté jej vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut

Do ragú přidáme vývar a natrhané kachní maso. Dusíme asi 10 minut do změknutí zeleniny. Nakonec vmícháme uvařené bramborové noky, nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. 

Kachní ragú s bramborovými noky podáváme s nakrájeným kachním prsem upečeným dorůžova a parmazánovými hoblinami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kachni-prsa.jpg Hlavní jídla

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Hlavní jídla

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

kachni-kaldoun.jpg Hlavní jídla

Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a…

pecena-kachna-se-zelim.jpg Hlavní jídla

Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji…

kachni-rillettes.jpg Hlavní jídla

Kachní rillettes [rijet]

Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a…

Doporučené recepty

Květáková polévka s kari

Polévky: Květáková polévka s kari

Květák rozebereme na růžičky, smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a na plechu vyloženém pečicím…

Domácí škvařené sádlo

Předkrmy a chuťovky: Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se…

Česnečka

Polévky: Česnečka

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, polovinu česneku pokrájíme na plátky a vložíme do hrnce.…