Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní prsa na medu Hlavní jídla
06. 03. 2018

Kachní prsa na medu

Ingredience
- +
  • kachní prsa s kůží: 400 g
  • tekutý med: 2 KL
  • citrónová šťáva: 2 KL
  • čerstvý tymián: 2 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní prsa na medu - recept

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak, aby se dostala i do zářezů na kůži. Necháme asi 3 hodiny v lednici odležet. Před samotnou přípravou necháme maso ještě asi 20 minut v pokojové teplotě. 

Troubu necháme rozehřát na 180 °C. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev bez oleje a zahříváme. Kůže začne pouštět hodně tuku, který postupně odebíráme, aby se kachní prsa v tuku nezačala dusit, ale krásně se opekla. Jakmile přestane odtékat tuk, zvýšíme teplotu a kůži opečeme dozlatova. Kachní prsa obrátíme a opečeme asi 4 minuty. Maso přesuneme do pekáčku a v troubě ho ještě dopečeme asi 5 - 10 minut podle požadovaného propečení. 

Kachní prsa na medu zabalíme do alobalu a necháme dojít ještě stejnou dobu, po kterou jsme kachnu pekli v troubě. Tím zajistíme, že se šťáva v mase rovnoměrně rozloží a to nebude po rozkrojení suché

Kachní prsa na medu se podávají nakrájená na plátky. Jako příloha se hodí červené zelí a bramborový knedlík.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kachni-ragu-s-bramborovymi-noky.jpg Hlavní jídla

Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme…

kachni-prsa.jpg Hlavní jídla

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Hlavní jídla

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

kachni-kaldoun.jpg Hlavní jídla

Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a…

pecena-kachna-se-zelim.jpg Hlavní jídla

Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji…

Doporučené recepty

Tuňáková pomazánka

Pomazánky: Tuňáková pomazánka

Tuňáka necháme okapat a v misce ho rozmačkáme na menší kousky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a promícháme.…

Kuře na pomerančích

Hlavní jídla: Kuře na pomerančích

Pomeranč důkladně omyjeme, polovinu vymačkáme, z druhého pak opatrně oloupeme kůru. Kůru se šťávou pak smícháme…

Maková náplň do buchet

Ostatní: Maková náplň do buchet

Mák smícháme s mlékem a dvěma lžícemi vanilkového cukru a dáme ho vařit na přibližně 25 minut. Necháme ho…

Kulajda s houbami a koprem

Polévky: Kulajda s houbami a koprem

Houby důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a společně s nakrájenými bramborami necháme vařit. Až budou…