Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pštrosí steak Hlavní jídla
16. 02. 2018

Pštrosí steak

Ingredience
- +
  • pštrosí steaky: 2 ks
  • čerstvý tymián: 1  PL
  • olivový olej: 2 PL
  • hrubozrnná sůl
  • čerstvě mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pštrosí steak - recept

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí zaťaté pěsti, paličku nepoužíváme! Maso necháme marinovat do druhého dne a před další úpravou ho necháme ohřát na pokojovou teplotu

Pro přípravu pštrosích steaků použijeme pánev se silnějším dnem. Pánev rozpálíme bez použití oleje a maso na ní z každé strany opečeme 4 - 5 minut podle požadovaného propečení a tloušťky steaku. Na otočení používáme obracečku, ne vidličku, pak by z masa vytekla všechna šťáva. Pštrosí steaky necháme dalších 5 minut odležet a ochutíme je solí a čerstvě namletým pepřem. 

Pštrosí steak podáváme s domácími hranolky a zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

spagety-s-omackou-z-pecenych-paprik.jpg Hlavní jídla

Špagety s omáčkou z pečených paprik

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik…

filet-ze-pstruha-na-masle.jpg Hlavní jídla

Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opečeme. Kůže by měla…

mlete-maso-s-testovinami.jpg Hlavní jídla

Mleté maso s těstovinami

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přihodíme do pánve nastrouhanou mrkev.…

Doporučené recepty

Tvarohová pomazánka s pažitkou

Pomazánky: Tvarohová pomazánka s pažitkou

Vejce uvaříme, nemusí být úplně natvrdo. Uvařené vajíčko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do misky vyklopíme tvaroh,…

Polévka z pečeného květáku

Polévky: Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém…

Pórkový quiche [kiš]

Hlavní jídla: Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce…

Krůtí guláš

Hlavní jídla: Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu…