Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní rillettes [rijet] Předkrmy a chuťovky
06. 06. 2018

Kachní rillettes [rijet]

Ingredience
- +
  • kachní stehno: 2 ks
  • cibule červená: 1 ks
  • víno bílé suché: 100 ml
  • kmín
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Kachní rillettes – recept

Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a necháme vychladnout, šťávu se sádlem slejeme přes sítko a necháme vychladnout. Maso obereme z kostí a rozdělíme na jednotlivá vlákna.

Na části sádla zkaramelizujeme nakrájenou červenou cibulku s trochou cukru a smícháme ji s masem. Kachní rillettes můžeme naplnit do skleniček, zalít zbytkem sádla a uchovávat v lednici. Nebo je rovnou podáváme na opečeném chlebu s malými nakládanými okurkami cornichons.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kachni-ragu-s-bramborovymi-noky.jpg Předkrmy a chuťovky

Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní sádlo a osmažíme na něm na kostky nakrájenou mrkev, celer, fenykl a cibuli. Restujeme…

kachni-prsa.jpg Předkrmy a chuťovky

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže lístky…

kachni-skvarky.jpg Předkrmy a chuťovky

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako…

kachni-kaldoun.jpg Předkrmy a chuťovky

Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl a pomalu vaříme 1 - 1,5 hodiny silný kachní vývar. Vývar scedíme, zeleninu a…

pecena-kachna-se-zelim.jpg Předkrmy a chuťovky

Pečená kachna se zelím

Troubu rozehřejeme na 120 °C. Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Zakrytou kachnu pečeme 3 - 4 hodiny, není třeba ji…

Doporučené recepty

Polévka z řasy Wakame a tofu

Polévky: Polévka z řasy Wakame a tofu

Řasu Wakame necháme asi 5 minut změknout ve studené vodě. Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké proužky, tofu…

Domácí mátová limonáda

Nápoje: Domácí mátová limonáda

Z citronů si pomocí struhadla odstraníme kůru, kterou vložíme do hmoždíře. Z citronů vymačkáme i šťávu, kterou…

Pečený králík na zelenině

Hlavní jídla: Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným…

Věnečky z odpalovaného těsta

Dezerty: Věnečky z odpalovaného těsta

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání…