Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Karlovarský knedlík Karlovarský knedlík Přílohy
26. 09. 2017

Karlovarský knedlík

Ingredience
- +
  • bílé pečivo: 350 g
  • vejce: 2  ks
  • mléko: 250 ml
  • hrubá mouka: 120 g
  • petrželová nať
  • sůl 
  • muškátový květ

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Karlovarský knedlík – recept 

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme vyschnout. Kostičky namočíme v mléce. Oddělíme žloutky od bílků, do žloutků přidáme mléko, mouku, špetku muškátového květu, sůl a vytvoříme hladké těsto. Do kostiček dáme nasekanou čerstvou petrželku a těstíčko a vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ho opatrně do těsta. Z těsta uděláme kulaté knedlíky nebo ho pomocí potravinářské folie vytvarujeme do tvaru válečku. Karlovarský knedlík vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 18 - 20 minut

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Hruškový kompot

Ostatní: Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je,…

Čokoládové suflé

Dezerty: Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a…

Pečená rajčata s parmezánem

Přílohy: Pečená rajčata s parmezánem

Rajčata nakrájíme na poloviny, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme lehce potřeli olivovým…