Špagety s mletým masem
Ingredience
- špagety: 300 g
- mleté hovězí maso: 300 g
- cibule: 1 ks
- konzerva loupaných rajčat: 1 ks
- malý rajský protlak: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- olej
- parmazán
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Na špagety s mletým masem můžeme použít vepřové i hovězí maso, ideální ale je zvolit maso co nejkvalitnější. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájená rajčata a protlak. Osolíme, opepříme a necháme dusit doměkka. Dle chuti můžeme přidat i další koření, skvěle se hodí například oregano nebo bazalka. Špagety připravíme podle návodu na obalu, scedíme a podáváme s připravenou směsí.
Hotové špagety s mletým masem zasypeme parmezánem nebo jiným oblíbeným sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.