Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilek s těstovinami Hlavní jídla
13. 12. 2019

Lilek s těstovinami

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks 
  • cherry rajčata: 6 ks 
  • chilli paprička: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1  ks
  • bílé víno
  • olivový olej 
  • čerstvá bazalka 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

align="justify">Lilek s těstovinami – recept

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata rozpůlíme, chilli papričku nakrájíme na kolečka a česnek nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme lilek a chilli papričku. Až začne lilek měknout, přidáme česnek a na závěr rajčata. Rajčata pouze ohřejeme, aby nepustila slupku. Odstavíme z plotny, přidáme do pánve uvařené těstoviny a promícháme. 

Lilek s těstovinami dochutíme solí, pepřem a listy čerstvé bazalky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-lilku.jpg Hlavní jídla

Pomazánka z pečeného lilku

Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i…

lilkovy-salat.jpg Hlavní jídla

Lilkový salát

Lilky i se slupkou nakrájíme na proužky a z obou stran osolíme. Necháme asi 20 minut "vypotit", opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky potřeme olivovým olejem a z obou stran je opečeme na rozehřátém…

zapeceny-lilek.jpg Hlavní jídla

Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a osušíme. Rajčata, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje, soli a pepře.…

Doporučené recepty

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…

Plněné ravioly

Přílohy: Plněné ravioly

Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, vlažnou vodu a vymícháme do tuhého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme ½…

Višňová marmeláda

Ostatní: Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky…