Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kedlubnové zelí Přílohy
23. 05. 2018

Kedlubnové zelí

Ingredience
- +
  • větší kedlubny: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej
  • drcený kmín
  • sůl
  • ocet
  • cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kedlubnové zelí – recept

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a mírně osolíme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut a podle potřeby doléváme během vaření vodu. Kedlubnové zelí nakonec ochutíme octem, osladíme a podle potřeby ještě dosolíme.

Kedlubnové zelí se skvěle hodí téměř ke všem plackám, ale i například k pečeným bramborám, na halušky nebo ke knedlíkům.

Tip: Listy z kedlubny je škoda vyhazovat, neboť obsahují ještě více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Proto důkladně omyté listy můžeme nakrájet na jemné proužky a přidat do kedlubnového zelí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kedlubnovy-salat_1.jpg Přílohy

Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme…

kedlubnova-polevka.jpg Přílohy

Kedlubnová polévka

Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny a vaříme doměkka asi 20 - 25 minut. Polévku…

Doporučené recepty

Maki sushi

Předkrmy a chuťovky: Maki sushi

Rýži proplachujeme ve studené vodě tak dlouho, dokud voda není úplně čirá. Do hrnce dáme studenou vodu a rýži do…

Srnčí guláš

Hlavní jídla: Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji…

Bezová šťáva

Nápoje: Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…

Gulášová polévka s párkem

Polévky: Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme,…