Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kefírový čokoládový dort Dezerty
20. 04. 2020

Kefírový čokoládový dort

Ingredience
- +
  • kefír: 400 ml
  • hořká čokoláda: 100 g
  • hladká mouka: 250 g
  • kešu ořechy: 50 g
  • vejce: 2 ks
  • banán: 2 ks
  • med: 3 PL
  • holandské kakao: 2 PL
  • vanilkový cukr: 2 ks
  • mletá skořice: 1 KL
  • mletý zázvor: 0.5 KL
  • kypřící prášek: 1 KL
  • kokosový olej
  • Na polevu:
  • hořká čokoláda: 100 g
  • smetana ke šlehání: 75 ml
  • javorový sirup: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kefírový čokoládový dort - recept

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými kešu, kypřícím práškem, vanilkovým cukrem, skořicí a zázvorem. Přidáme tekutou směs a důkladně všechny suroviny promícháme. Menší formu na dort důkladně vymažeme kokosovým olejem. Nalejeme do formy polovinu těsta. Druhý banán nakrájíme na kolečka a poklademe jím těsto. Zalejeme zbylým těstem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 50 minut

V malém hrnci rozehřejeme smetanu, přidáme sirup. Než začne smetana vařit, stáhneme ji z plotny a vmícháme postupně čokoládu. Čokoládovou polevou přelejeme vychladlý dort. 

Kefírový čokoládový dort podáváme s čerstvým ovocem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

glasses-full-keffir-milk-yogurt-liquid-with-cows_22736-17.jpg Dezerty

Kefír z tibetské houby udělá s vaším zdravím zázraky!

Na kefír z tibetské houby budete potřebovat: asi dvě lžíce tibetské houby (k nabírání použijte lžíci plastovou) 500 mililitrů plnotučného bio…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

cuketova-buchta3.jpg Dezerty

Cuketová buchta a cuketový koláč na 5 způsobů - s tvarohem, ovocem či s čokoládou

Cuketová buchta s ovocem Tato cuketová buchta připomíná klasickou bublaninu, jen má přidanou hodnotu, a tou je cuketa. Na tento koláč můžete jednak…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Doporučené recepty

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Paella s mořskými plody

Hlavní jídla: Paella s mořskými plody

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a…

Pórková polévka se zakysanou smetanou

Polévky: Pórková polévka se zakysanou smetanou

Omytý pórek nakrájíme na kolečka, očištěné brambory na kostky, vývar ohřejeme. V hrnci na troše oleje necháme…

Segedínský guláš

Hlavní jídla: Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso…