Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Koprová omáčka Hlavní jídla
14. 03. 2018

Koprová omáčka

Ingredience
- +
  • smetana: 200 ml 
  • hovězí vývar: 500 ml 
  • hladká mouka: 3 PL 
  • olej: 2 PL 
  • cukr krystal: 1 PL 
  • ocet: 1 PL 
  • čerstvý kopr - hrst: 1 ks
  • sůl 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Koprová omáčka – recept

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a zamícháme jemně nasekaný čerstvý kopr.

Koprová omáčka se podává s plátky masa nebo vajíčkem a vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chlebicky-s-uzenym-lososem-.jpg Hlavní jídla

Chlebíčky s uzeným lososem

Žervé smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou, lehce zakápneme citronovou šťávou a potřeme jím na kolečka nakrájenou bagetu. Okurky nakrájíme na kolečka. Chlebíčky ozdobíme uzeným lososem, okurkou, koprem a…

fotolia_65044062_xs.jpg Hlavní jídla

Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a…

fotolia_54238071_xs.jpg Hlavní jídla

Kulajda s houbami a koprem

Houby důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a společně s nakrájenými bramborami necháme vařit. Až budou brambory téměř doměkka, přidáme smetanu smíchanou se lžicí mouky a povaříme ještě asi 10 minut.…

Doporučené recepty

Bramborové šišky s mákem

Hlavní jídla: Bramborové šišky s mákem

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme a přidáme…

Smaženice z lišek

Hlavní jídla: Smaženice z lišek

Lišky očistíme, větší překrojíme, malé necháme vcelku. Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…

Domácí marcipán

Ostatní: Domácí marcipán

Mandle pomeleme najemno, přidáme bílek, cukr a kapku aroma. Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla tuhá jemná…

Domácí frappé

Nápoje: Domácí frappé

Do vyšší sklenice nalijeme vychlazené mléko, přidáme kávu, cukr a malým ručním šlehačem vyšleháme, až se vytvoří…