Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Okurkový sendvič Předkrmy a chuťovky
09. 10. 2017

Okurkový sendvič

Ingredience
- +
  • světlý toustový chléb
  • smetanový sýr nebo tvaroh
  • salátová okurka
  • pažitka (nebo petrželka, koriandr, bazalka,...)
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Okurkový sendvič - recept

Toustovým chlebům odkrojíme kůrky, které si necháme na další použití. Smetanový sýr smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou nebo jinými bylinkami, trochu osolíme a opepříme. Okurky oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Tousty namažeme pomazánkou a poklademe kolečky okurek ve více vrstvách. Můžeme ještě osolit a opepřit. Přiklopíme druhým toustem, přitiskneme a překrojíme napůl, aby vznikly dva trojúhelníky. 

Kůrky z toustového chleba opečeme nasucho na pánvi a podáváme jako křupavou chuťovku, kterou si můžeme namáčet do zbytku pomazánky.

Okurkový sendvič je tradiční svačina ve Velké Británii. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

redkvickovy-salat-se-zakysanou-smetanou.jpg Předkrmy a chuťovky

Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou

Ředkvičky a okurku omyjeme, ale neloupeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, okurku na půlkolečka, kopr a petrželku nadrobno. Všechny ingredience smícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Ředkvičkový…

okurkovy-salat-se-zakysanou-smetanou.jpg Předkrmy a chuťovky

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurku i se slupkou důkladně omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, kopr a mátu nakrájíme nadrobno. Smícháme zakysanou smetanu, sůl a pepř podle chuti, trochu cukru a jablečného octa. Veškeré ingredience…

Doporučené recepty

Jarní minestrone

Polévky: Jarní minestrone

Cibuli, mrkev, brambory a petržel očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, brambory na malé kostičky, petržel a mrkev…

Pečené koleno

Hlavní jídla: Pečené koleno

Smícháme pivo s třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kečup, dijonskou hořčici, sójovou omáčku,…

Čokoládové lanýže

Vánoční cukroví: Čokoládové lanýže

Smetanu ohřejeme ve vodní lázni a necháme v ní rozpustit čokoládu. Přimícháme máslo a necháme vychladnout. Hmotu…

Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Hlavní jídla: Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Rýži nasypeme do nádoby na rýži, propláchneme vlažnou vodou, lehce osolíme, přidáme hřebíčky a na čtvrtky…