![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kuřecí Kung Pao](/img/clanky/55ded7ca90ce093c02fe93a1ca7e77b3/kureci-kung-pao.webp)
Kuřecí Kung Pao
Ingredience
- kuřecí prsa: 200 g
- sójová omáčka: 2 PL
- rýžové víno: 1 PL
- škrobová moučka: 1 PL
- jarní cibulka: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- nesolené arašídy: 4 PL
- zázvor: 1 KL
- chilli papričky (1: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
- Na zálivku:
- sójová omáčka: 3 PL
- rýžový ocet: 1 KL
- sezamový olej: 1 KL
- škrobová moučka: 1 KL
- voda: 1 PL
- třtinový cukr: špetka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí Kung Pao - recept
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády, kterou připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína, škrobu, soli a pepře. Jarní cibulku nakrájíme na centimetrové kousky, česnek nadrobno, zázvor na tenké proužky a smícháme všechny ingredience na zálivku.
Na přípravu tohoto oblíbeného čínského jídla se nejlépe hodí pánev wok, ale můžeme použít jakoukoli hlubší pánev. Oleje nalijeme tolik, aby se v něm kuřecí maso osmažilo ze všech stran. Olej rozehřejeme, vložíme do něj maso a smažíme tak, aby kousky měly kolem sebe vytvořenou krustu, ale nikoli až dozlatova.
Olej slijeme, pánev ale necháme mastnou a necháme na ní orestovat nakrájené chilli papričky zbavené semínek. Přidáme jarní cibulku, česnek a zázvor, vrátíme maso, zalijeme zálivkou a 2 minuty smažíme při vysoké teplotě. Arašídy opražíme nasucho na pánvi, až se rozvoní a přidáme je do směsi úplně nakonec.
Kuřecí Kung Pao podáváme s rýží nebo nudlemi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.