Kuřecí vývar
Ingredience
- kuřecí maso s kostí (stehna, křídla nebo skelet): 600 g
- celer
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- nové koření: 4 ks
- bobkový list: 2 ks
- celý pepř: 6 ks
- sůl
- libeček
- polévkové nudle
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře zbavíme přebytečných tučných bílých kousků, vložíme do hrnce společně s očištěnou zeleninou a kořením. Cibuli a česnek můžeme nechat i se slupkou. Slupka s cibule dá vývaru zlatavou barvu. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, zmírníme oheň a necháme 1,5 - 2 hodiny jen mírně probublávat = vařit pomalým varem. Vývar scedíme, zeleninu nakrájíme, maso obereme od kosti a vrátíme do polévky. Nakonec dosolíme a přidáme hrst nasekaného libečku. Polévkové nudle uvaříme zvlášť podle návodu na obalu a dáme do hotové polévky.
Samotný kuřecí vývar můžeme použít např. do omáček nebo jako základ pro různé druhy krémových polévek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.