Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Losos s bylinkovou krustou Losos s bylinkovou krustou Hlavní jídla
26. 09. 2017

Losos s bylinkovou krustou

Ingredience
- +
  • filety z lososa: 2 ks
  • toustový chléb - plátky: 1 ks
  • petrželka: 1 PL
  • bazalka: 1 PL
  • šalvěj - lístky: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • olivový olej: 2 PL
  • parmazán dle chuti
  • kůra z citronu dle chuti
  • mořská sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Losos s bylinkovou krustou – recept

Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu vylepšit, přidáme do směsi ještě lžíci strouhaného parmazánu. 

Lososa opepříme, osolíme a z vrchní strany potřeme dijonskou hořčicí. Takto připravené plátky lososa položíme na plech s pečícím papírem. Jednotlivé porce lososa vždy zakápneme trochou olivového oleje a následně na něj navrstvíme část připravené bylinkové strouhanky. Směs na rybu důkladně přimáčkneme a pokapeme zbytkem oleje. Vše pečeme v troubě na 180 °C asi 15 minut tak, aby byl losos uvnitř šťavnatý a krusta křupavá.

Lososa s bylinkovou krustou podáváme s bramborami nebo zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…

Citronová babeta

Dezerty: Citronová babeta

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.…

Kynuté knedlíky s povidly

Hlavní jídla: Kynuté knedlíky s povidly

Mléko zahřejeme tak, aby bylo pouze vlažné, rozdrobíme do něj droždí, zamícháme 1 lžíci mouky a necháme na teplém…

Karamelizovaná cibule

Přílohy: Karamelizovaná cibule

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a…