Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Marmeláda z černého rybízu Ostatní
05. 06. 2018

Marmeláda z černého rybízu

Ingredience
- +
  • černý rybíz: 1000 g
  • cukr krupice: 700 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Marmeláda z černého rybízu – recept

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pokud bychom chtěli dát do marmelády méně cukru, přidáme pektin/želírovací produkt podle návodu.

Marmeládu vaříme do zhoustnutí, průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou rybízovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Marmeláda z černého rybízu chutná skvěle na palačinkách a lívancích. Její chuť můžeme ozvláštnit přidáním špetky skořice nebo několika lístků meduňky do hrnce na začátku vaření.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

marmelada-z-rybizu-2.jpg Ostatní

Rybízová marmeláda i marmeláda z černého rybízu chutnají všem. Využijete je nejen na linecké

Červený rybíz 40 bobulí červeného rybízu pokryje váš denní příjem vitamínu C. Rybíz můžete zpracovat na sladkokyselé ovocné placky, které si děti…

visnova-marmelada.jpg Ostatní

Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou…

zavarovani-tresni2.jpg Ostatní

Podrobný návod, jak na zavařování třešní - v troubě i v hrnci

U každého zavařování třešní musíme v první řadě dbát na čistotu. Sklenice a víčka se musí blýskat čistotou, je tedy nutné je čerstvě umýt a pak…

svestkova-povidla_recept2.jpg Ostatní

Vyrobte si poctivá povidla tak, jak je dělaly naše babičky na venkově

Dříve za časů našich předků nebylo mnoho možností, jak uchovávat úrodu, proto se začala vařit povidla. Nejčastěji se vyrábějí povidla ze švestek, ale…

dzem-z-ryngli.jpg Ostatní

Džem z rynglí

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více,…

Doporučené recepty

Krůtí polévka pro děti

Polévky: Krůtí polévka pro děti

Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a…

Vajíčková pomazánka s lučinou

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s lučinou

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme lučinu, majonézu, hořčici, prolisovaný…

Pečený králík s bůčkem

Hlavní jídla: Pečený králík s bůčkem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější…

Restované rýžové nudle

Hlavní jídla: Restované rýžové nudle

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na…